Εορτή Αγίου Νικολάου 06 Δεκ (η παλιά μεταβυζαντιινή πετρόχτιστη Εκκλησία στο βουνό)

Κάθε χρόνο τιμάται στη Βίγλα Άρτας ο Άγιος Νικόλαος.
Η εκκλησία στη Βίγλα, αποτελεί μεταβυζαντινό μνημείο κι είναι ρυθμού βασιλικής. Για το χτίσιμό της χρησιμοποιήθηκαν πέτρες από το βουνό της Βίγλας (Μαυροβούνιο) και για τη σκεπή πέτρινες πλάκες (πλακανίδες) από το αυτό βουνό. Είναι χτισμένη σχετικά ψηλά στο βουνό σε υψόμετρο περίπου 85μ. από την επιφάνεια του Αμβρακικού, όταν το βουνό έχει υψόμετρο 329μ.
Την παραμονή της εορτής τελείται μέγας εσπερινός και αρτοκλασία.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Συνταγή δεν υπάρχει. Θέληση και προσφορά

Ο απλός κόσμος θα φέρει τη νίκη κι όχι τα γνωστά ονόματα, που διατείνονται ορισμένοι στους υποψήφιους Δημάρχους.
Η εμπιστοσύνη πλέον είναι στους χαμηλών τόνων και στους εργατικούς και με διάθεση να προσφέρουν νέους ( στην ψυχή και το μυαλό)ανθρώπους των συνδυασμών.
Άρθρο στη ΄΄γνώμη΄΄ έλεγε για νίκη. Η νίκη θα είναι με εκείνους που δίνουν σημασία στον απλό καθημερινό πολίτη, στον πολίτη που τον ξέρουν με το μικρό όνομα και τον νοιάζονται.Δεν αρκούν τα ηχηρά ονόματα. Έχει βαρεθεί ο κόσμος αυτούς που τους βλέπει μόνο μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια. Ο πολίτης θα επιλέξει αυτούς που τον σέβονται, αυτούς που έδειξαν ότι εργάζονται για να βελτιώσουν τη ζωή του, αυτούς που έρχονται σε καθημερινή επαφή μαζί του και ζουν τις αγωνίες του και τα προβλήματά του.
Ο λαός δεν θέλει γνωστούς κι απροσπέλαστους πολιτικούς - υποψήφιους στο Δήμο.
Τα προβλήματα των αγροτών, των ψαράδων και των απλοϊκών ανθρώπων δεν τα γνωρίζουν οι γιατροί , οι δικηγόροι, οι μηχανικοί κι ίσως δεν έχουν και τη διάθεση να τα γνωρίζουν.
Η επιλογή του πολίτη θα είναι πρόσωπα που θέλουν να είναι κοντά του και να του επιλύουν τα καθημερινά αλλά τόσο σημαντικά προβλήματα, που θα τον κάνουν να αισθάνεται αξία κι όχι ότι είναι παρατημένος σε κάποιο από τα χωριά του Δήμου.Αυτόν που θα του εξασφαλίσει να είναι απερίσπαστος στην εργασία του και στην προσωπική του ευτυχία, που σημειωτέον θα έχει σαν επακόλουθο την ευημερία όλων των συμπολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου