Εορτή Αγίου Νικολάου 06 Δεκ (η παλιά μεταβυζαντιινή πετρόχτιστη Εκκλησία στο βουνό)

Κάθε χρόνο τιμάται στη Βίγλα Άρτας ο Άγιος Νικόλαος.
Η εκκλησία στη Βίγλα, αποτελεί μεταβυζαντινό μνημείο κι είναι ρυθμού βασιλικής. Για το χτίσιμό της χρησιμοποιήθηκαν πέτρες από το βουνό της Βίγλας (Μαυροβούνιο) και για τη σκεπή πέτρινες πλάκες (πλακανίδες) από το αυτό βουνό. Είναι χτισμένη σχετικά ψηλά στο βουνό σε υψόμετρο περίπου 85μ. από την επιφάνεια του Αμβρακικού, όταν το βουνό έχει υψόμετρο 329μ.
Την παραμονή της εορτής τελείται μέγας εσπερινός και αρτοκλασία.

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστολή διαμαρτυρίας προς πολλαπλούς αποδέκτες

Επιστολή διαμαρτυρίας προς πολλαπλούς αποδέκτες

Μετά από σχετικές πληροφορίες και γενόμενη κοινωνός των καταγγελιών γονέων και κηδεμόνων διαμαρτύρομαι μαζί με τους συμπολίτες μου για τις πρακτικές συρρικνώσεως των δυνατοτήτων εκπαιδεύσεως από την νηπιακή ηλικία των παιδιών της τοπικής κοινότητας Βίγλας.

Α. Απαιτούμε την λειτουργία του παιδικού σταθμού, ο οποίος έχει ένα από τα καλύτερα και με προδιαγραφές πέτρινα κτίρια σε όλη την περιοχή του Δήμου Αμβρακικού. Στο υπάρχον κτίριο με τις οκτώ αίθουσες , το οποίο είχε κατασκευαστεί για να λειτουργεί ως παιδικός σταθμός πρόνοιας, φιλοξενούσε παλιότερα εξήντα και πλέον νήπια. Πρόσφατα τοποθετήθηκαν κουφώματα αλουμινίου. Οι υποσχέσεις για την εκ νέου λειτουργία του παιδικού σταθμού βλέπουμε να μην υλοποιούνται και αυτό μας εξοργίζει. Τα χρήματα για την λειτουργία του υπάρχουν, καθότι ο Δήμος Αμβρακικού σπαταλά για την λειτουργία παιδικών σταθμών σε άλλα χωριά χρήματα για την ενοικίαση ακατάλληλων κτιρίων και υποχρεώνει πολύτεκνους-τρίτεκνους γονείς και μονογονεικές οικογένειες από την Βίγλα να μεταβαίνουν εκεί.

Β. Διαμαρτυρόμαστε για την συρρίκνωση του 3Θέσιου Δημοτικού Σχολείου-Νηπαγωγείου σε 2Θέσιο, με τη μη διάθεση ενός δασκάλου που τον δικαιούμαστε, όταν σε πολλά σχολεία του νομού υπάρχουν δάσκαλοι που δεν συμπληρώνουν τις προβλεπόμενες ώρες διδασκαλίας και διευθυντές (4Θ-6Θέσεων Σχολείων) να μην κάνουν διδασκαλία.
Διαμαρτυρόμαστε για την μη διάθεση δασκάλου ξένης γλώσσας, όταν σε άλλα σχολεία (δη 4Θέσια) κ. Διευθυντά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διδάσκονται δύο ξένες γλώσσες, από δασκάλους που δεν συμπληρώνουν τις προβλεπόμενες ώρες διδασκαλίας στην αίθουσα. (Γιατί μα μην έρχονται και στο σχολείο της Βίγλας?) .
Διαμαρτυρόμαστε για την μη διάθεση δασκάλου Η/Υ, παρότι το σχολείο διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα και παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι ειδικά φέτος θα αγοραστούν Η/Υ για όλα τα σχολεία.

Μέχρι χθες διατίθονταν δάσκαλοι από άλλα σχολεία για συμπλήρωση των προβλεπόμενων ωρών διδασκαλίας και στο 3Θέσιο Δημοτικό σχολείο Βίγλας.
Εξοργιζόμαστε με την Δνση Α΄Βάθμιας Εκπσης και την Δημοτική ΑΡΧΉ, γιατί μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες Β΄Κατηγορίας.
Οι αίθουσες του παιδικού σταθμού, του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου είναι οι καλύτερες από πολλά σχολεία του νομού, του Δήμου και πρόσφατα ανακαινισμένες με το ποσό πλέον των 120.000,00 ευρώ. Γιατί τις απαξιώνετε?

Υπογράφουν
Ευστρατίου Όλγα , τοπική σύμβουλος ΔΔ Βίγλας
Γονείς-Κηδεμόνες
Πολίτες σε αναζήτηση


Επιπλέον

Εξοργίζομαι με την κίνηση φίλων και αγωνιστών του ιδίου με μένα πολιτικού χώρου, που προσπαθούν με την εκδήλωση υποψηφιότητας, να διασπάσουν το ενωτικό και αγωνιστικό πνεύμα, τον άνεμο νίκης του υποψήφιου Δημάρχου με το χρίσμα της Νέα Δημοκρατίας, νυν Νομάρχη Άρτας κ. Γ. Παπαβασιλείου.
Τους καλώ εγώ με τους συμπολίτες μου, να δώσουμε τον αγώνα από κοινού. Στην κρίσιμη κατάσταση που διανύουμε και στο κάλεσμα συστράτευσης του προέδρου της ΝΔ, δεν χωρά καμία ατομική πρόσκαιρη φιλοδοξία και δεν περισσεύει κανείς.
Είμαστε όλοι ενωμένοι και παλεύουμε για το καλό του τόπου μας μέσω του οργανωμένου πολιτικού σχηματισμού που ανήκουμε. Έχουμε σαν ΝΔ όραμα και ζητάμε όλοι να εργαστούμε για αυτό.

Ευστρατίου Όλγα, Εκλεγμένη Τοπική σύμβουλος ΔΔ Βίγλας (2002 και 2006)
Υπεύθυνη Γυναικών Δημοτικής Οργάνωσης ΝΔ Αμβρακικού, εκλεγμένη αντιπρόσωπος του Δήμου στη ΝΟΔΕ Γυναικών νομού Άρτας.

Υστερόγραφο
Ως κάτοικοι Βίγλας ευελπιστούμε οι αρμόδιοι φορείς να κάνουν πράξη αυτά που ζητάμε και να υλοποιήσουν τα καλύτερα για τους κατοίκους. Μη παρασυρόμενοι από μικροσυμφέροντα και λανθασμένες εισηγήσεις.
Η κοινότητα Βίγλας (νυν Δημοτική Κοινότητα Δήμου Αρταίων) αναπτύσσεται και δεν μπορούν κάποιοι με τις μεθοδεύσεις τους, να μας γυρίζουν στη δεκαετία του 1930 και 1940.
Πολύτεκνοι , τρίτεκνοι και νέοι γονείς έχουν ένα λόγο παραπάνω να απαιτούν από το Δήμο και την Α΄Βάθμια Δνση να παρέχουν τις καλύτερες εκπαιδευτικές συνθήκες στα παιδιά, που δόξα το Θεό, στη Βίγλα υπάρχουν και θα υπάρχουν.
Ο αγώνας δεν θα σταματήσει.Δελτίο τύπου
Μικρό Βιογραφικό
Η Ευστρατίου Όλγα γεννήθηκε, μεγάλωσε, ζει κι εργάζεται στη Βίγλα. Προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και λόγω ότι παντρεύτηκε σε μικρή ηλικία (16 ετών) δεν ακολούθησε Γυμνασιακές ή άλλες σπουδές.
Άξια σύζυγος, μητέρα και ελεύθερη επαγγελματίας μεγάλωσε και σπούδασε μόνη της τα παιδιά της καθότι τον σύζυγό της τον εφόνευσε (μαζί με άλλους συγχωριανούς, σύνολο 6) ένα ανθρωπόμορφο κτήνος.
Εκλέγεται τοπική σύμβουλος ΔΔ Βίγλας από το 2002. (2002 και 2006). Στις προθέσεις της είναι η εκ νέου υποψηφιότητα και η ενασχόληση με τα κοινά.
Έχει δύο παιδιά.
Η κόρη εργάζεται στο Νοσοκομείο ΄΄Υγεία΄΄ ως νοσηλευτικό προσωπικό ενώ ο γιος είναι Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού (Αντισυνταγματάρχης).
Επίσης από τα παιδιά της έχει τρία εγγόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου