Εορτή Αγίου Νικολάου 06 Δεκ (η παλιά μεταβυζαντιινή πετρόχτιστη Εκκλησία στο βουνό)

Κάθε χρόνο τιμάται στη Βίγλα Άρτας ο Άγιος Νικόλαος.
Η εκκλησία στη Βίγλα, αποτελεί μεταβυζαντινό μνημείο κι είναι ρυθμού βασιλικής. Για το χτίσιμό της χρησιμοποιήθηκαν πέτρες από το βουνό της Βίγλας (Μαυροβούνιο) και για τη σκεπή πέτρινες πλάκες (πλακανίδες) από το αυτό βουνό. Είναι χτισμένη σχετικά ψηλά στο βουνό σε υψόμετρο περίπου 85μ. από την επιφάνεια του Αμβρακικού, όταν το βουνό έχει υψόμετρο 329μ.
Την παραμονή της εορτής τελείται μέγας εσπερινός και αρτοκλασία.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Καθαρισμός στο νησί του Αμβρακικού ΚΕΦΑΛΟΣ

Καθαρισμός στο νησί του Αμβρακικού ΚΕΦΑΛΟΣ

αλλά

δυσφήμιση από άγνωστο(α) άτομο(α) για την ευρύτερη περιοχή του ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΎ η τοποθέτηση πινακίδας στη ΣΑΛΑΩΡΑ, η οποία αναφέρει ΄΄ακατάλληλα ύδατα΄΄. Κανείς ωστόσο αρμόδιος φορέας δεν έχει τοποθετήσει την εν λόγω πινακίδα, ενώ γεννώνται ερωτηματικά για την αστυνόμευση της περιοχής. Ποιός θέλει την απαξίωση της περιοχής μας? Ποιός θα ενδιαφερθεί επιτέλους σοβαρά για τον ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ? Ποιοί δεν ήθελαν το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ στη ΣΑΛΑΩΡΑ?

Ο δήμος Αρταίων έχει ευθύνη να μας προφυλάξει (εμάς κι όλη την περιοχή) από τέτοιες ανεύθυνες και κακόβουλες ενέργειες. Να πάρει μέτρα τώρα.
 Η ΣΑΛΑΩΡΑ είναι και θα παραμείνει μια ζωντανή περιοχή η οποία θα πρέπει να προστατεύεται και να αναδειχθεί με παράλληλη προστασία από κακόβουλες ενέργειες .
Έργα υποδομής τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου