Εορτή Αγίου Νικολάου 06 Δεκ (η παλιά μεταβυζαντιινή πετρόχτιστη Εκκλησία στο βουνό)

Κάθε χρόνο τιμάται στη Βίγλα Άρτας ο Άγιος Νικόλαος.
Η εκκλησία στη Βίγλα, αποτελεί μεταβυζαντινό μνημείο κι είναι ρυθμού βασιλικής. Για το χτίσιμό της χρησιμοποιήθηκαν πέτρες από το βουνό της Βίγλας (Μαυροβούνιο) και για τη σκεπή πέτρινες πλάκες (πλακανίδες) από το αυτό βουνό. Είναι χτισμένη σχετικά ψηλά στο βουνό σε υψόμετρο περίπου 85μ. από την επιφάνεια του Αμβρακικού, όταν το βουνό έχει υψόμετρο 329μ.
Την παραμονή της εορτής τελείται μέγας εσπερινός και αρτοκλασία.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ενημέρωση

Τα ΚΕΕ (Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων) δέχονται αιτήσεις ενδιαφερομένων για παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων (Πληροφορική, Ξένες Γλώσσες, Διοίκηση Επιχειρήσεων,Διατροφή, Διαχείριση πόρων κ.ά.)
Πληροφορίες ΚΕΕ ΑΡΤΑΣ 2681021453
ΚΕΕ ΚΟΖΑΝΗΣ 2461055709


ΚΑΛΠΑΚΙ
Στο Καλπάκι Ιωαννίνων, κάθε χρόνο την 27 Οκτ το απόγευμα, λαμβάνει χώρα η αναπαράσταση της μάχης. Η αναπαράσταση ζωντανεύει τον αγώνα των Ελλήνων εναντίων των Ιταλών και δίνει στο θεατή τη δυνατότητα να ζήσει από πολύ κοντά και ζωντανά τις μάχες και τα γεγονότα που διεξήχθησαν στα υψώματα της Ηπείρου.
Από τη Βίγλα κάθε χρόνο αναχωρεί λεωφορείο.
Ραντεβού στο Καλπάκι.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
www.syllogosipirotonkozanis.gr
Έκθεση φωτογραφίας και οπτικοακουστικού υλικού από 21 έως 31 Οκτωβρίου στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης με θέμα: ΄΄το Έπος του ΄40...πιο κοντά για το Καλπάκι΄΄.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 09.00-14.00 και 17.30-20.00
Σάββατο-Κυριακή: από 09.00-14.00.
Η έκθεση έχει ιδιαίτερη αξία για τους Έλληνες μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να γνωρίσουν από κοντά τους αγώνες των προγόνων μας.
Χρέος τιμής και Χρέος μνήμης να αποτελέσει για όλους μας, οι αγώνες των προγόνων μας για να είμαστε εμείς και να ζούμε Ελεύθεροι.

΄΄Ω! Ήρωες αγνώριστοι πεσόντες
εις τα σκότη αν είσθε κάτω έσχατοι,
Επάνω είσθε πρώτοι.΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου